De Wallen zijn wereldberoemd. Sekswerk is al eeuwen een belangrijk kenmerk van het Amsterdamse Wallengebied. In 2000 werd het uitbaten van een seksbedrijf legaal, maar het is nog steeds niet makkelijk om het beroep van sekswerker op een normale manier uit te oefenen.

In de jaren negentig hebben sekswerkers in het Wallengebied al de wens geuit om een bedrijf in zelfbeheer op te richten. In juni 2013 nam de gemeenteraad van Amsterdam een motie aan (Van Doorninck cs), waarmee opdracht aan het College werd gegeven om te onderzoeken of een raamprostitutiebedrijf in zelfbeheer door sekswerkers kans van slagen zou hebben. 

Eind 2015 was het onderzoek afgerond. De resultaten daarvan kun je vinden op www.amsterdam.nl/zorg-ondersteuning/prostitutie/

We schrijven nu geschiedenis als het eerste Nederlandse non-profit bordeel, waarin het welzijn van sekswerkers de eerste, tweede en derde prioriteit is, en waar sekswerkers betrokken zijn bij hoe het bordeel gerund wordt. We zetten ons in voor betere arbeidsomstandigheden en positieversterking voor sekswerkers. Onze visie is dat sekswerkers recht hebben op dezelfde rechten, kansen en behandeling als andere ZZP'ers!