Zeggenschap – hoe werkt dat?

Alle sekswerkers die een raam huren bij My Red Light hebben de mogelijkheid om mee te denken over verhuurvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en belangrijke beslissingen. Dit kan tijdens de huurdersbijeenkomsten die 1x in de twee weken plaatsvinden. Hiernaast bestaat een gedeelte van het team en het bestuur van My Red Light uit mensen met een achtergrond in sekswerk.

more

Wat is de rol van HVO-Querido

Zorginstelling HVO-Querido ondersteunt My Red Light bij de oprichting van de organisatie, het bestuur en de bedrijfsvoering. Deze ondersteuning is tijdelijk en is gericht op de totale zelfstandigheid van My Red Light.

more

Draagt My Red Light bij aan de normalisatie van sekswerk?

Vanwege het stigma op sekswerk is de toegang tot zakelijke dienstverlening voor sekswerkers en seksbedrijven vaak beperkt. Omdat sekswerk een legaal beroep is, vinden we dat sekswerkers dezelfde rechten en dezelfde toegang tot zakelijke dienstverlening moeten hebben als iedere andere ondernemer. Daar maken we ons hard voor. 

more

Wat gaat My Red Light doen met de winst van raamverhuur?

Als My Red Light winst gaat maken in de toekomst, dan zal samen met sekswerkers besloten worden wat er met die winst gedaan wordt.

more

Is My Red Light alleen voor vrouwelijke sekswerkers?

My Red Light is een inclusieve organisatie: wij zijn er voor mannen, vrouwen en transpersonen. We zijn heel erg LHBT+ vriendelijk en daar zijn we trots op!! We vinden het belangrijk dat wij een fijne en gezonde werkplek bieden voor ALLE sekswerkers. 

more

Hoe is My Red Light ontstaan?

De Wallen zijn wereldberoemd. Sekswerk is al eeuwen een belangrijk kenmerk van het Amsterdamse Wallengebied. In 2000 werd het uitbaten van een seksbedrijf legaal, maar het is nog steeds niet makkelijk om het beroep van sekswerker op een normale manier uit te oefenen.

more

Hoe werkt My Red Light aan positieverbetering van sekswerkers?

Samen staan we sterker. Dit zijn onze plannen om de positie van sekswerkers te verbeteren:

more

Doet My Red Light mee aan onderzoeken?

My Red Light heeft ervoor gekozen om een monitorprogramma te ontwikkelen met een aantal specifieke onderzoeksbureaus/universiteiten. Daarom hebben wij  besloten om niet deel te nemen aan overige onderzoeken, interviews of werkbezoeken van onderzoekers of studenten. Op de pagina 'What the FAQ' geven we antwoord op veel gestelde vragen.

more

Wat is Proud?

Proud is de Nederlandse vereniging voor sekswerkers. Proud zet zich in voor de rechten van alle sekswerkers in Nederland. 

more